דירוג Srink Me

5/5

סלט ניסואז מהריביירה הצרפתית

לאכול סלט ניסואז ולהרגיש בריביירה הצרפתית. מתכון מקומי ואותנטי. (פורסם ע"י יפה-עירון קוץ. )

מצרכים

  • 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 1 מלפפון בינוני, קלוף ופרוס לחצאי טבעות דקות
  • 3-4 תחתיות ארטישוק טריות/קופסת שימורים חתוכות לקוביות
  • 100-150 גרם שעועית ירוקה רחבה או לוביה, קצוצים לרבעים
  • 1 פלפל ירוק קטן, פרוס לטבעות דקות
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
  • 50 גרם זיתים שחורים ומגולענים
  • 2 ביצים קשות, פרוסות לטבעות או לרבעים
  • 1 שן שום קלופה
  • 100-150 גרם טונה מקופסה
  • 6 פילטים אנשובי, קצוצים לרבעים - לא חובה (ואפשר גם במקום הטונה)
  • עלי בזיליקום מ-2-3 גבעולים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פילפל

אופן הכנה

  • מעבירים את רבעי העגבניות בקערה ומפזרים 2-3 קורט מלח.
  • שומרים בצד כחצי שעה ,בתומה מסננים את העגבניות ונפטרים מהנוזלים שהגירו.
  • הגשה: משפשפים את צלחת ההגשה בשן השום ומסדרים את הירקות בשכבות לפי הסדר הבא:
  • מלפפון, עגבניות, בצל ופלפל.
  • מעל מסדרים את פרוסות הביצים, שעועית, טונה, אנשובי ועלי בזיליקום. מפזרים שמן זית, מלח ופלפל
  •  מומלץ להשאיר לטעמים להתגבש חצי שעה לפחות, במקרר או מחוצה לו. מגישים קריר או פושר.
0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזור לחנות