דירוג Srink Me

4/5

מג'דרה מצרית מפתיעה

מג'דרה מצרית מפתיעה, עזבו כל מה שאתם יודעים על מג'דרה, ה-מתכון שמשנה את כל החוקים

מצרכים

  • 4 בצלים
  • כרובית שלמה
  • רבע כוס שמן זית
  • כוס עדשים
  • כוס פריקה
  • בהרט לפי הטעם
  • כמון
  • מלח לפי הטעם
  • פילפל שחור
  • פילפל אנגלי
  • עלי דפנה
  • חצי כוס אורז
  • 2 עגבניות
  • 2 מלפפונים
  • בצל
  • נענע
  • יוגורט
  • לימון

אופן הכנה

1. פורסים את הבצלים לפרוסות לרוחב ומפרידים לטבעות. מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ככל האפשר וקוצצים את הגבעול הלבן לקוביות קטנות. יוצקים מעט שמן זית לסיר רחב
2. מעבירים את הבצל ואת הכרובית לסיר עם מעט השמן, ומערבבים מדי פעם עד שהבצל נהיה שחום ופריך. והכרובית נימוחה וחומה. הטיגון עשוי לקחת כ-40 דקות ובמהלכו מכינים את המג'דרה. אם רואים שחלק מהבצל נשרף מהר מדי, מוסיפים מעט מים ומערבבים. המטרה היא שהבצל והכרובית יתקרמלו והבצל ייעשה מעט מתוק ופריך.

3. בוררים את העדשים ואת הפריקה (חיטה שבורה) בנפרד ומוודאים היטב שאין ביניהם אבנים או קליפות קשות. שוטפים במסננת תחת מים זורמים ומעבירים כל אחד מהם לקערה עמוקה. על העדשים יוצקים 5 כוסות מים רותחים ועל הפריקה 5 כוסות מים פושרים ומשרים ל-20 דקות.

4. מסננים את העדשים ומעבירים לסיר על אש בינונית עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים את  הבהרט, הכמון, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הפלפל השחור והמלח. יוצקים על העדשים 4 כוסות מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה 15 דקות.

5. מכבים את האש ומוסיפים לעדשים את הפריקה המסוננת תוך ערבוב עדין. סוגרים את המכסה וממתינים 15 דקות נוספות. הפריקה תשתה את שארית מי הבישול ותקבל את הטעמים של העדשים ושל התבלינים. אם המג'דרה יבשה מדי מוסיפים מעט מים רותחים לבישול קצר.

6. מערבבים אל תוך המג'דרה את האורז ואת הכרובית המטוגנים ומשאירים קצת בצד להגשה.

סלט היוגורט:
1. קוצצים קטן את העגבניות, את המלפפונים ואת הבצל ומעבירים לקערה. מוסיפים את עלי הנענע ואת היוגורט ומערבבים.

2. סוחטים לימון ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לקבלת טעם חמצמץ ורענן.

ובתיאבון!

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזור לחנות